hemwebb.se – Ditt hem på webben

Hus hem och inredning på webben

Bli av med myror

By • jul 6th, 2016 • Category: Boende, Ohyra
(Last Updated On: 6 juli, 2016)

Myror är viktiga i naturen. T.ex. så fungerar svartmyror som polinatörer för blåsippor och andra blommor. Men man vill inte ha för många myror i trädgården och definitivt inte inne i huset. Och som tur är finns det knep att ta till i kampen mot myrorna.

Håll rent

Det bästa tipset för att slippa myror inomhus är att hålla rent. Håll efter sött spill av socker, saft, läskedryck, kaksmulor samt djurfoder.

Bär ut sopor regelbundet, dammsug och våttorka ofta.

Locka bort myrorna med något sött, exempelvis saft, honung eller sirap.

Aspartam

Light läsk och Fun light saft  innehåller Aspartam. Aspartam är ett konstgjort sötningsmedel som fungerar som ett nervgift och tar död på myrorna. Lämpligen kan man ställa fat med light läsk eller fun light dit man vill locka myrorna eftersom de dras till den söta smaken.

Majsmjöl

Myror älskar majsmjöl men klarar inte av att smälta det, så vad som händer är att de sväller upp och dör. Majsmjöl finns att köpa eller så kan man ta en näve popcorn och mixa ca 30 sekunder på hög hastighet i mixern.

Kanel

Har du problem med myror i trädgården kan du pröva att strö ut malen kanel. Myror tycker att det är obehagligt med kanel och flyttar på sig.

Renfana

Växten Renfana ska fungera avskräckande mot myror och andra ovälkomna gäster. Plocka blomman och lägg buketter längs med kanten på huset och altanen.

Snus

Även snus ska fungera avskräckande på myror. Lägg en sträng snus i myrornas spår och de ska välja att gå någon annanstans. Myror gillar inte snus.

Såpa

Efter att du städat bort smulor, saftfläckar och annat sött som myror tycker om komplettera med att torka golvet med såpa, eller doppa fingret och stryk ut såpa t.ex. vid trösklar där myrorna kommer in.

Myrfälla

På marknaden finns en mängd olika sorters myrfällor som kan ställas upp längs myrans väg vid en tillfällig myrinvasion.

Myrmedel

Om inget annat hjälper kan man ta till myrmedel, t.ex. myrr för att att bli av med myrorna, men som sagt så finns det en hel del knep att ta till genom att använda sådant man redan har hemma.

Leave a Reply