hemwebb.se – Ditt hem på webben

Hus hem och inredning på webben

Spara på kostnaden för försäkringar

By • aug 13th, 2018 • Category: Boende
(Last Updated On: 13 augusti, 2018)

Försäkringar är ovärderliga när de väl kommer till användning. Men många betalar för mycket för sina försäkringar och det kan vara svårt att jämföra försäkringar mellan bolag eftersom olika saker kan ingå i en försäkring som heter likadant t.ex. en hemförsäkring eller olycksfallsförsäkring.

Några saker kan man dock tänka på för att få ner sina kostnader för försäkringar.
Ett tips är att samla så många försäkringar som möjligt i samma bolag. Ofta kan man då få någon form av mängdrabatt.

Vidare är det bra att utnyttja kollektivförsäkringar som man ibland kan teckna genom t.ex. sitt fackförbund. Eftersom försäkringsbolaget tecknar försäkring med ett större antal personer i kollektiv är kostnaden ofta lägre än om man skulle teckna motsvarande försäkring själv eftersom försäkringsbolaget kan ge mängdrabatt samt att risken för försäkringsbolaget minskar i ett större kollektiv.

Man kan också förhandla priset på sin försäkring. Speciellt om man har varit kund i flera år och kan uppvisa flera skadefria år. Man kan också lyfta fram saker som gör att ens personliga risk minskar t.ex. om man är nykterist, har ett bra brandskydd eller liknande.

Tänk dock på att alltid vara ärlig i kontakten med försäkringsbolaget. Om det framkommer att du lämnat felaktiga uppgifter kan försäkringsersättningen minska eller helt utgå.

 

 

 

Leave a Reply