hemwebb.se – Ditt hem på webben

Hus hem och inredning på webben

Bostadsbyte under semestern

By • jan 7th, 2016 • Category: Semesterboende
(Last Updated On: 7 januari, 2016)

Den som vill ha en billig och annorunda semester och dessutom kan tänka sig att byta ut sin egen bostad under tiden kan med fördel titta på något alternativ för bostadsbyte under semestern.

Man ansluter sig till en bostadsbytarsite genom att lägga upp information om sitt eget boende, samt vilka länder man är intresserad av att byta till och under vilken tidsperiod.

Sedan är det bara att vänta på några förslag eller så klickar man själv runt bland andra medlemmar och deras boende och skickar iväg en förfrågan om bostadsbyte.  De flesta sidor har färdiga mallar för byteskontrakt. Ofta kan man även byta bil, kanske man t.o.m. kommer överens om att lämna den på flygplatsen så får båda parter transporten från flygplatsen ordnad också.

En annan fördel är att man får en möjlighet att lära känna landet och platsen som man besöker betydligt bättre än under en traditionell hotellsemester.

En annan fördel är att man ofta får annorlunda och unika semesterupplevelser. Eftersom man byter bostad med någon lokalt boende hamnar man på ställen som man antagligen inte skulle uppleva om man valt något traditionellt semesterboende.

Några tips:

Plocka undan värdesaker, småsaker och personliga saker. Se till att några garderober är tomma och kan användas.

Kom överens om hur ni gör med lakan och handdukar för att slippa missförstånd och onödig packning.

Töm kylskåp för att lämna plats för gästernas tillhörigheter, men lämna gärna lite frukt eller något annat ätbart framme och förklara att det är fritt att äta av. En liten välkomstpresent t.ex. något med lokal anknytning känns också välkomnande.

Lägg fram kartor och beskriv var närmaste mataffär och andra intressanta ställen i omgivningen ligger.

Vidtala grannar  så att de är medvetna om att bostaden kommer att användas av någon annan.  Ha ev. någon släkting eller vän i närheten som kan hjälpa till om något strular eller om gästerna behöver hjälp med något.

Exempel på bostadsbytarsiter är:

intervac.se
Grundades i holland. Över 30 000 medlemmar runt om i världen och erbjuder våra tjänster i 50 länderDe flesta bytesobjekten finns i europa. Kräver medlemsskap. 795kr per år.

Hembyte.nu
65000 medlemmar i 150 olika länder. Bra utbud i t.ex. USA. 1200kr per år.

Bostadsbyte.com
Bra utbud i flera världsdelar. 120 euro per år.

Green Theme International
www.gti-home-exchange.com

Digsville
digsville.com

Home Base
homebase-hols.com

Home Exchange
homeExchange.com

HomeLink International
homelink.org.uk

One Response »

  1. […] en upplevelse.  Visst kan man bli mätt på upplevelser också, men de ligger inte och skräpar i garderoben sedan i alla […]

Leave a Reply