hemwebb.se – Ditt hem på webben

Hus hem och inredning på webben

Förenkla vardagen med automatiserade robotmedhjälpare

By • aug 6th, 2018 • Category: robot
(Last Updated On: 24 november, 2019)

När man pratar om robotar tänker man kanske på en mäniskoliknande maskin. Men robotar är så mycket mer än det. Inom industrin har det länge använts olika former av robotar för att utföra främst tunga eller enformiga arbetsmoment och robotarna har också gjort sitt intåg i våra trädgårdar och hem. De vanligaste är någon form av robotgräsklippare eller städrobotar.

Priset för dessa har minskat samtidigt som kvaliten på utfört arbete och typer av arbete som kan utföras har blivit bättre och mer mångsidigt. Ett stort urval av robotar finns på robotexperten.

Och utseendet behöver inte vara människolikt utan är anpassat till arbetsuppgiften. Nu kommer också mer och mer intellektuella arbetsuppgifter att tas över av robotar. Och det behöver inte ens vara en fristående maskin, utan kan vara ett program i din dator.

Med artificiell intelligens (AI) går utvecklingen mycket fort och inom fler och fler områden blir robotarna allt mer kompetenta och i flera fall överträffar de människans förmåga.  Stora möjligheter, men också ett hot. Om maskinerna blir mer kompetenta än människor. Mycket kan hända om de hamnar i fel händer eller helt enkelt utvecklar någon form av självbestämmande eller egen vilja.

Vad som händer. Den som lever får se.

One Response »

  1. […] Roliga namn på robotdammsugare […]

Leave a Reply